Pentru a face o salată de varză foarte bună este necesar să respectăm câțiva pași. Tocăm varza fâșii, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. Așteptăm câteva minute, în care pregătim celelalte ingrediente.
Tocăm roșiile deshidratate, în cuburi micuțe. Spălăm mărarul și îl tocăm mărunt. Peste varză, adăugăm mărarul tocat, morcovul și roșiile deshidratate și le amestecăm bine. Apoi le stropim cu uleiul de la roșiile deshidratate și din nou le amestecăm bine.
Așezăm salata de varză în borcan. Punem mai întâi un strat din amestecul de varză, apoi un strat de ton la mijloc și din nou un strat din amestecul de varză. Dacă mai este nevoie, mai picurăm ulei și zeamă de lămâie.
Închidem capacul borcanului și dăm salata la rece până în momentul servirii.
Ingrediente pentru salată
1/4 varză albă,
1 morcov,
275 g file de ton în suc propriu,
5-6 bucăți de roșii deshidratate,
zeamă de lămâie, după gust,
2 linguri ulei de la roșiile deshidratate,
sare, după gust,
4-5 fire de mărar verde