INGREDIENTE pentru negresă
1 ou
1 cană zahar pudra (200 g)
1/2 cana ulei (125 ml)
1 cana lapte (250 ml)
2 cani faina (300 g)
3 linguri cacao (50 g)
1 lingura rasa bicarbonat (10 g)
6 linguri dulceata de afine
esenta de vanilie
Pentru glazura:
100 g ciocolata (54% cacao)
lapte, cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
Mod de preparare Negresa – reteta simpla si ieftina:
Punem oul intr-un bol si-l mixam bine cu un praf de sare. Adaugam apoi pe rand zaharul, esenta de vanilie, uleiul si laptele.
esenta de vanilie o puteti inlocui cu orice alta aroma aveti si va place. De exemplu, esenta de portocale ii da un gust grozav 😉
Peste amestecul de mai sus cernem faina amestecata cu cacao si bicarbonat.
bicarbonatul poate fi inlocuit cu praf de copt
Dupa ce am omogenizat compozitia adaugam dulceata si amestecamu, puteti folosi orice fel de dulceata sau gem de obicei folosesc in jur de 3 linguri de dulceata in reteta, de data asta am pus 6 si a fost ok
puteti adauga in compozitie miez de nuca tocat grosier cu cutitul, stafide ori bucati de ciocolata