Ingrediente prăjitură Fanta
Blat:
6 oua
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao
100 ml ulei
1 plic praf de copt
un praf de sare
Crema:
500 g branza de vaci
200 g unt 82% grasime
200 g zahar pudra
o fiola esenta de vanilie
Glazura:
2 plicuri budinca de vanilie
800 ml Fanta
5 linguri zahar
Blat: Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit
Crema: Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta de vanilie si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.