duminică, noiembrie 17, 2024

Rețetă omletă cu ceapă

pe

spot_img

Omleta cu ceapă este ideală la prânz, acasă sau la pachet

Omleta cu ceapă este un fel de mâncare foarte popular în Italia. Se practică foarte mult în zona Napoli, fiind rapid, economic, apetisant. Secretul este că ceapă să fie sotată anterior și amestecată cu ouăle bătute ușor când s-a răcorit.

În general, se folosește o ceapă medie și un ou pentru o porție obișnuită.

Ingrediente:

4-5 ouă

4-5 cepe (albă și roșie în combinație, dacă e posibil, pentru două note diferite de gust)

100 g brânzeturi după preferință (cele uscate conferă mai multă sapiditate; cele proaspete se scurg înainte)

ulei, preferabil de măsline

sare, piper

câteva fire de rozmarin proaspăt, tocat mărunt

-Se taie ceapă felii subțiri și lungi și se călește în ulei la foc mediu amestecând des. Este gata când volumul a scăzut la jumătate.

 

-Se răcorește și cu o furculiță se amestecă rapid cu ouăle, brânzeturile, sare, piper, rozmarin.

 

-Se adaugă compoziția în aceeași tigaie în care am călit anterior ceapa, încălzită dar nu încinsă.

 

-Se acoperă cu capacul și se ține la foc mediu câteva minute. Timpul depinde de intensitatea flăcării, de tigaie, de cantitatea de compoziție. E suficient să controlăm dedesubt și când s-a rumenit ușor se întoarce.

Pentru a o întoarce ne putem folosi de o farfurie mare întinsă: o așezăm deasupra tigăii cu fața în jos, le ținem bine împreună de margini și întoarcem. Omleta va cădea pe farfurie cu partea de deasupra, mai crudă, dedesubt. E suficient să ii dăm drumul să alunece ușor din nou în tigaie. După alte circa 2-3 minute sub capac este gata.

Se poate servi imediat, caldă, de exemplu cu o felie de pâine integrală proaspătă și o salată. La fel de bine, se poate reîncălzi sau mânca rece, mai ales vara.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Street FOOD Festival Iași 2022

Iași, here we come! Ne e super dor de voi și abia așteptăm să gustați și să vă bucurați de tot ce v-am pregătit.Avem...

Rețetă de pulpe de miel la cuptor în vin

Ingrediente pulpe de miel la cuptor în vin3 pulpe de miel de cca 1,4 kg am folosit pulpe de la un miel de...

Rețetă Bruschete cu roșii și usturoi

INGREDIENTE bruchete cu rosii și usturoio bagheta4 rosii1/2 ceapa rosieun catel de usturoio mana frunze de busuioc1 lingurita oregano2 linguri ulei de maslinesarepiperMOD DE...
spot_img

,Fata din vis”, in luna februarie la Iași

În acest an se împlinesc 40 de ani de...

Victorie pentru ieșeni, astăzi în Consiliul Local

O victorie pentru ieșeni astăzi în Consiliul Local! Amendamentul consilierilor...

Program cinema Ateneu 28 – 30 Septembrie

Descoperă filmele de la finalul acestei luni: ▪️ Documentarul Delta...

Lavanda Fest ajunge din nou la Iași!

Lavanda Fest ajunge din nou la Iași! Vrem să mai...