Cum se face pieptul de pui crispy crocant exact, ca la KFC
Ingrediente pentru pieptul de pui:
1 kg piept de pui fără piele, fără os
1 linguriță cu vârf de sare
1/2 linguriță piper proaspat râșnit, nu măcinat
1 linguriță cu vârf de boia dulce
Batem ouăle într-un alt castron și le dăm deoparte și pe ele.
Pentru început vom șterge bine de excesul de lichid, dacă există, apoi le tăiem felii mai grosuțe, eu l-am tăiat la aproximativ 35 g, dacă cumpărați gata tăiat și mai bine, însă totuși preferabil săltați pieptul file între
Punem pieptul de pui într-un castron, alături de toate condimentele. Amestecăm bine bucățile de carne, astfel încât se se condimenteze uniform. Acoperim vasul cu o folie de prospețime și le dăm la rece pentru minim 3 ore.
Cu o oră înainte de prăjire, scoatem carnea afară din frigider după care le trecem prin făina amestecată cu amidonul.
Următorul pas e să punem toate bucățile de piept de pui în ouăle bătute și le amestecăm, astfel încât să se acopere uniform.
Luăm câte 3-4 bucăți și le trecem din nou prin amestecul de făină, astfel încât să nu mai avem părți umede.
Încingem o tigaie cu ulei și punem bucățile, doar în momentul în care este suficient de încins, ideal ar fi la 190 de grade și musai ca să fie acoperite de ulei, asta înseamnă pe ochiul mare de la aragaz la foc mare.
1 linguriță de pudră de usturoi
Fulgi de chilli, în funcție de cât de picant vă place
Ingrediente pentru împanerat și prăjit:
200 g făină albă
40 g amidon alimentar de porumb
2 ouă
~ 500 ml ulei vegetal de calitate pentru prăjit.
Mod de preparare:
Într-un castron amestecăm făina cu amidonul și-l dăm deoparte.