Ingrediente pentru cremă de zahăr ars
Ouă 8 buc
Lapte 1 litru
Zahăr 180 g
Esența de vanilie 2 lingurițe
Ingrediente caramel:
Zahăr 150 g
Mod de preparare:
Puneți zahărul pentru caramel într-o crăticioară cu suprafață neaderentă la foc mic. Amestecați până se topește zahărul și devine auriu-maroniu. Atenție sa nu-l ardeti pentru că va fi amar.
Încălziți câteva minute, în cuptor, la 180 grade Celsius, un vas termorezistent de ceramica cu diametrul de aproximativ 22 cm.
Turnați cu grijă zahărul topit în vasul încins și rotiți până când caramelul va acoperi puțin și pereții vasului.
Lăsați sa se răcească complet.
Într-un castron amestecați cu mixerul ouăle întregi cu zahărul și esența de vanilie.
Adăugați apoi laptele, la temperatura camerei.
La cuptor pentru 50-60 de minute la 180 grade Celsius.
În acest timp la fiecare 10 minute mai adăugați câte puțină apă rece în tavă astfel încât apa din tavă să nu înceapă să fiarbă.
Când este gata lăsați să se răcească până la temperatura camerei, apoi la frigider 3-4 ore sau peste noapte.
Scoateți din frigider și dezlipiți marginile ușor cu un cuțit.