Ingrediente pentru tarta cu vișine
8 oua
200 g zahar
50 ml de ulei
250 g faina
zahar vanilat
coaja de lamaie
un praf de sare
1 kg de visine
Modul de preparare este descris mai jos.
Se spala visinele, se curata de samburi si se lasa la scurs. Se bat bine albusurile spuma tare, se adauga apoi zaharul si se bate in continuare pana ce se obtine o spuma tare, densa si lucioasa (daca intorci castronul deasupra capului sa nu-ti curga spuma in cap). Se adauga treptat galbenusurile, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Apoi se pune mixerul pe turatie mai mica si se adauga treptat jumatate din faina, uleiul si apoi cealalta jumatate de faina.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul. Tava mea are dimensiunile de 42 x 30 cm.
Visinele care s-au scurs se adauga peste aluat bucata cu bucata. Unele se „arunca” mai de sus, pentru a ajunge mai adanc in aluat si altele mai de jos, pentru a ramane la suprafata. Astfel vom avea visine in toata grosimea prajiturii.
Prajitura se coace 25 minute la 180°C