duminică, noiembrie 17, 2024

Rețetă de pară în vin cu înghețată

pe

spot_img

ingrediente pentru pară în vin:

6 pere medii, moi

1 l vin roșu dulce

200g zahăr

1/2 anason stelat

4-5 cuișoare

2 lingurițe scorțișoară (sau 3-4 batoane)

sos de vin:

1 lingură amidon alimentar

1 lingură zahăr (Opțional)

clătite:

250 ml lapte

1 ou

1 lingura zahăr

puțin rom

un praf de sare

făină cât cuprinde aluatul

ulei pentru uns tigaia de clătită

topping: înghețată cu nuci

Se amestecă într-o oală vinul, zahărul, aromele, se adaugă perele, o farfuriuța deasupra care are rolul să țină perele în lichid (altfel ele se ridică la suprafața). Se fierb timp de 30-40 min și se lasă la răcit în vinul în care au fiert.

Pentru sosul de vin se folosesc 300 ml din vinul în care au fiert perele. Strecurăm, adaugăm zahărul și amidonul, punem pe foc și dăm într-un clocot. Se dă deoparte și se răcește.

Pentru clătite se amestecă ingredientele, iar faina se adaugă, în ploaie, până ce compoziția devine ca o smântâna de gătit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Street FOOD Festival Iași 2022

Iași, here we come! Ne e super dor de voi și abia așteptăm să gustați și să vă bucurați de tot ce v-am pregătit.Avem...

Rețetă de pulpe de miel la cuptor în vin

Ingrediente pulpe de miel la cuptor în vin3 pulpe de miel de cca 1,4 kg am folosit pulpe de la un miel de...

Rețetă Bruschete cu roșii și usturoi

INGREDIENTE bruchete cu rosii și usturoio bagheta4 rosii1/2 ceapa rosieun catel de usturoio mana frunze de busuioc1 lingurita oregano2 linguri ulei de maslinesarepiperMOD DE...
spot_img

,Fata din vis”, in luna februarie la Iași

În acest an se împlinesc 40 de ani de...

Victorie pentru ieșeni, astăzi în Consiliul Local

O victorie pentru ieșeni astăzi în Consiliul Local! Amendamentul consilierilor...

Program cinema Ateneu 28 – 30 Septembrie

Descoperă filmele de la finalul acestei luni: ▪️ Documentarul Delta...

Lavanda Fest ajunge din nou la Iași!

Lavanda Fest ajunge din nou la Iași! Vrem să mai...