Ingrediente ciorbă de burtă
1 kg burtă de vită prefiartă
1 bucata rasol de vită
2 cepe mari
1 țelină
2 morcovi
1 ardei gras
5 ouă
300 ml smântână
1 căpăţână usturoi
sare grunjoasă
piper negru măcinat și boabe
oțet de mere
2-3 fire pătrunjel
Mod De Preparare
Ciorbă de burtă cu smântână – un preparat care provine din bucătăria turcească, dar care se află în topul preferințelor românilor. Cu o textură cremoasă, ciorba de burtă cu smântână este foarte ușor de făcut și acasă. Rețeta tradițională este foarte simplă, însă trebuie doar să respecți pașii esențiali de mai jos.
1. Se spală bine burta în câteva ape şi apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. După ce s-a limpezit zeama, oala se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Ciorba de burtă este indicat să fiarbă la foc mic, ca să nu scadă.
2. Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se adaugă în ciorbă, împreună cu câteva boabe de piper şi sare.
3. Separat, se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Apoi se bat ouăle bine, se amestecă cu sare şi piper măcinat și cu crema de usturoi.
4. După ce au fiert burta şi rasolul de vită, se scot din oală împreună cu legumele şi se lasă să se răcorească. Se opreşte un morcov pentru ornat, iar burta şi carnea de pe rasol se taie fâşii subţiri. Se pun în ciorbă şi se mai lasă să clocotească 5 minute.
5. Focul se opreşte şi se toarnă compoziţia de ouă şi smântână, amestecându-se ca să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă oţet şi ciorba de burtă cu smântână se ornează cu morcovi şi pătrunjel.
Cum să faci ciorbă de burtă cu smântână:
Ciorba de burtă este preparatul ideal de consumat în orice moment al zilei. Numai bună după o noapte lungă, rețeta de ciorbă de burtă a fost constant îmbunătățită pentru a ajunge la gustul savuros de acum. Ingredientele proaspete, dar și modul de preparare pot face diferența și pot transforma un preparat simplu într-unul de excepție. Te învățăm pas cu pas cum să faci acasă cea mai bună ciorbă de burtă cu smântână.