Pentru această rețetă de somon afumat nu veți avea nevoie de un magazin de fum sau alte dispozitive complexe. Cu toate acestea, unele lucruri vin în continuare la îndemână – acesta este „fumul lichid”. Astăzi o puteți cumpăra astăzi la orice magazin mare. Este necesar să deschideți flaconul cu această unealtă, iar mirosul vă va duce în câmpul în care este preparat kebabul. Este acest „fum” care va permite ca peștele să fie fumat și să facă somonul cu adevărat parfumat.
Ingredientele necesare:
Somon – 1 pasăre
Apă – 1,3 litri
Husk de la 3 cepe mari
Zahăr – 2 linguri
„Fum lichid” – 1,3 linguri
Sare
Metoda de preparare:
Pregătește somonul pentru „fumat”. Pentru a face acest lucru, taie capul de pește și-l intestrează.
Pregătiți marinada. Încălziți apa, abia pe suprafață se vor face bule, se adaugă zahăr, sare, coajă, se amestecă și se lasă să fiarbă timp de 3 minute. După aceasta, răciți bulionul, presați-vă prin tifon. Adăugați fum lichid pentru a încălzi lichidul.
Se pune somonul într-un recipient, se acoperă cu lichid și se lasă la temperatura camerei. Peștele trebuie marinat timp de aproximativ 28-30 ore, după care trebuie mutat într-un loc răcoros și lăsat acolo timp de 40 de ore.