INGREDIENTE PRĂJITURĂ CRĂIASA ZĂPEZII
Crema prajitura
500 ml lapte
200 g ciocolata amaruie
80 g amidon de porumb
5 buc galbenusuri
200 g unt impartit in 2 boluri a cate 100 g
200 g zahar tos
1 lingurita extract de vanilie
1 praf sare
Blat prajitura Craiasa Zapezii
5 buc albusuri
100 g faina
120 g zahar tos
20 g nuca de cocos
30 ml ulei
1 lingurita praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
1 praf sare
Strat biscuiti
16 buc biscuiti simpli
lapte pentru insiropat biscuitii
Decorare
250 ml frisca lichida indulcita
nuca de cocos
Mod de preparare pentru creme
Freaca galbenusurile cu praful de sare.
Pune galbenusurile frecate peste amidon si adauga aproximativ 100 ml lapte.
Pune restul de lapte intr-o cratita care este la foc mic spre mediu. Adauga zaharul tos.
Amesteca foarte bine in compozitia cu galbenusuri.
Adauga amestecul cu galbenusuri in laptele cu zahar in momentul in care acesta incepe sa fiarba.
Lasa cratita la foc pana cand compozitia se va ingrosa si va capata consistenta unei budinci. Amesteca continuu in tot acest timp.
Ia cratita deoparte si adauga extractul de vanilie
Imparte compozitia in 2 boluri dar nu egal. Pune intr-un bol putin mai mult.
Pune 100 g de unt in bolul cu compozitie mai multa. Amesteca pana cand untul se topeste.
Adauga ciocolata amaruie in celalalt bol si amesteca pana cand ciocolata se topeste in totalitate.
Adauga untul si amesteca.
Lasa cremele sa se raceasca la temperatura camerei dar nu inainte de a le acoperi cu folie alimentara. Aceasta trebuie sa fie pusa direct pe crema pentru a nu se forma pojghita.
Mod de preparare pentru blat
Bate albusurile cu praful de sare.
Adauga zaharul treptat pana cand il vei termina, timp in care mixeaza continuu. Rezultatul va fi o bezea tare si lucioasa.
Adauga extractul de vanilie.
Adauga uleiul treptat in fir subtire.
Opreste mixerul cand uleiul este incorporat.
Incorporeaza usor nuca de cocos.
Transfera compozitia in tava si va trebui sa o distribui pe toata suprafata. Niveleaza compozitia cat de cat dupa care baga tava in cuptorul preincins la 170 C pentru aproximativ 20 de minute.
Scoate tava de la cuptor dupa expirarea timpului si lasa blatul sa se raceasca. In acest timp va trebui sa te ocupi de continuarea cremei.
Mixeaza cele doua creme, aproximativ 2 minute de mixat pentru fiecare. Urmatoarea etapa este asamblarea prajiturii, o joaca de copii!