duminică, noiembrie 17, 2024

Rețetă prăjitură crăiasa zăpezii

pe

spot_img

INGREDIENTE PRĂJITURĂ CRĂIASA ZĂPEZII

Crema prajitura

500 ml lapte

200 g ciocolata amaruie

80 g amidon de porumb

5 buc galbenusuri

200 g unt impartit in 2 boluri a cate 100 g

200 g zahar tos

1 lingurita extract de vanilie

1 praf sare

Blat prajitura Craiasa Zapezii

5 buc albusuri

100 g faina

120 g zahar tos

20 g nuca de cocos

30 ml ulei

1 lingurita praf de copt

1 lingurita extract de vanilie

1 praf sare

Strat biscuiti

16 buc biscuiti simpli

lapte pentru insiropat biscuitii

Decorare

250 ml frisca lichida indulcita

nuca de cocos

Mod de preparare pentru creme

Freaca galbenusurile cu praful de sare.

Pune galbenusurile frecate peste amidon si adauga aproximativ 100 ml lapte.

Pune restul de lapte intr-o cratita care este la foc mic spre mediu. Adauga zaharul tos.

Amesteca foarte bine in compozitia cu galbenusuri.

Adauga amestecul cu galbenusuri in laptele cu zahar in momentul in care acesta incepe sa fiarba.

Lasa cratita la foc pana cand compozitia se va ingrosa si va capata consistenta unei budinci. Amesteca continuu in tot acest timp.

Ia cratita deoparte si adauga extractul de vanilie

Imparte compozitia in 2 boluri dar nu egal. Pune intr-un bol putin mai mult.

Pune 100 g de unt in bolul cu compozitie mai multa. Amesteca pana cand untul se topeste.

Adauga ciocolata amaruie in celalalt bol si amesteca pana cand ciocolata se topeste in totalitate.

Adauga untul si amesteca.

Lasa cremele sa se raceasca la temperatura camerei dar nu inainte de a le acoperi cu folie alimentara. Aceasta trebuie sa fie pusa direct pe crema pentru a nu se forma pojghita.

 

Mod de preparare pentru blat

Bate albusurile cu praful de sare.

Adauga zaharul treptat pana cand il vei termina, timp in care mixeaza continuu. Rezultatul va fi o bezea tare si lucioasa.

Adauga extractul de vanilie.

Adauga uleiul treptat in fir subtire.

Opreste mixerul cand uleiul este incorporat.

Incorporeaza usor nuca de cocos.

Transfera compozitia in tava si va trebui sa o distribui pe toata suprafata. Niveleaza compozitia cat de cat dupa care baga tava in cuptorul preincins la 170 C pentru aproximativ 20 de minute.

Scoate tava de la cuptor dupa expirarea timpului si lasa blatul sa se raceasca. In acest timp va trebui sa te ocupi de continuarea cremei.

Mixeaza cele doua creme, aproximativ 2 minute de mixat pentru fiecare. Urmatoarea etapa este asamblarea prajiturii, o joaca de copii!

 

SourceAdygio
Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Street FOOD Festival Iași 2022

Iași, here we come! Ne e super dor de voi și abia așteptăm să gustați și să vă bucurați de tot ce v-am pregătit.Avem...

Rețetă de pulpe de miel la cuptor în vin

Ingrediente pulpe de miel la cuptor în vin3 pulpe de miel de cca 1,4 kg am folosit pulpe de la un miel de...

Rețetă Bruschete cu roșii și usturoi

INGREDIENTE bruchete cu rosii și usturoio bagheta4 rosii1/2 ceapa rosieun catel de usturoio mana frunze de busuioc1 lingurita oregano2 linguri ulei de maslinesarepiperMOD DE...
spot_img

,Fata din vis”, in luna februarie la Iași

În acest an se împlinesc 40 de ani de...

Victorie pentru ieșeni, astăzi în Consiliul Local

O victorie pentru ieșeni astăzi în Consiliul Local! Amendamentul consilierilor...

Program cinema Ateneu 28 – 30 Septembrie

Descoperă filmele de la finalul acestei luni: ▪️ Documentarul Delta...

Lavanda Fest ajunge din nou la Iași!

Lavanda Fest ajunge din nou la Iași! Vrem să mai...