Ingrediente pulpe de miel la cuptor în vin
3 pulpe de miel de cca 1,4 kg am folosit pulpe de la un miel de 5,5 kg
1 lingura fara varf sare
1/2 lingurita piper negru macinat
3 crengute de rozmarin
80 ml vin alb
ulei 80 ml
4 catei de usturoi tocati
sucul unei lamai medii
Spala si usuca carnea de miel cu un servetel de hartie.
Condimenteaza carnea cu sare si piper. Adauga usturoiul tocat, sucul de lamaie, uleiul si rozmarinul. Daca dispui de timp, lasa carnea sa se marineze cu acest amestesc peste noapte, dar te asigur ca iese o carne frageda si moale fara s-o marinezi in prealabil.
Apoi, adaugam vinul si amestecam bine bucatile de carne. Asezam carnea in tava.
Trimitem carnea la cuptorul preincalzit la 200° timp de 30 min, regim incalzire sus si jos, fara ventilator. Apoi, reducem temperatura la 180° si acoperim cu hartie de copt sau folie de aluminiu. IMPORTANT: Coacem inca 2h. Important, la fiecare 20 minute, stropim carnea cu sosul din tava ca sa nu se usuce. Eventual, o poti intoarce pe cealalta parte.