La începutul primăverii, găsim peste tot ridichile roz și sparanghel. Tarabele și rafturile supermarketurilor abundă, de asemenea, de dovlecei, anghinare, castraveți, salata roma, fasole, mazăre. Ne delectăm și cu morcovi, ceapă verde, cartofi noi, ciuperci, spanac, urzici, salată verde. Usturoiul, prazul și napii sunt mereu prezente pe tarabe. Din mai găsim vinete, fasole verde și rucola iar în iunie e rândul ardeilor să se alăture coșului cu legume de sezon.
Ridichile sunt sursă de vitamina C și B9. Ridichia este cu siguranță leguma vedetă a primăverii. Pentru a profita de toate aceste beneficii, consumă-le în salate sau smoothie-uri.
Anghinare sunt recomandate pentru o cură detox, pariază pe anghinare! Datorită conținutului lor de cinarină, stimulează ficatul și vezica biliară. Acest polifenol are funcții depurative și diuretice. De asemenea, anghinarea este bogată în vitamina C, minerale (fosfor, potasiu, calciu) și fibre.