Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui avertizeaza ca au fost depistate mai multe cazuri in care comerciantii vindeau carne de caine in loc de carne de miel sau oaie.
Verificarile inspectorilor veterinari au vizat modul in care se respecta conditiile sanitare veterinare de functionare la nivelul pietelor, abatoarelor si centrelor de sacrificare a mieilor cu activitate temporara, in unitatile de transare a carnii, unitatile de procesare si depozitare a alimentelor de origine animala si nonanimala, unitatile de comercializare cu amanuntul, dar si unitatile de alimentatie publica sau catering cu livrare la domiciliu din Vaslui.
„In acest sens, atentionam consumatorii ca, pentru a fi in conformitate cu normele sanitar-veterinare, carcasa de ovine (adulte sau miel) trebuie sa prezinte intotdeauna capul si organele interne nedetasate, precum si stampila oficiala de control sanitar veterinar aplicata lizibil pe fiecare spata si pe pulpe” au precizat reprezentantii DSVSA.