Pentru a prepara plăcinta cu spanac și brânză trebuie să ținem cont de următorii pași.
Într-un bol cernem făină, adăugăm sarea, drojdia uscată și amestecăm cu o lingură.
Turnăm apă călduță, frământăm până toate ingredientele sunt bine încorporate.
La final adăugăm uleiul, mai frământăm 1-2 minute.
Acoperim aluatul, îl lăsăm la dospit 30-35 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Spanacul decongelat, îl tocăm mărunt.
Ceapa verde o curățăm, o tăiem rondele, usturoiul curățat îl tăiem pe jumătate.
Într-o tigaie încingem uleiul, adăugăm ceapa verde și usturoiul.
Ingrediente
● Pentru aluat:
● 200 gr făină
● 3 gr drojdie uscată
● 100 ml apă
● 2 linguri ulei
● sare
● Pentru umplutură:
● 250 gr spanac congelat
● 2 linguri ulei
● 1 ceapă verde
● 1 cățel de usturoi
● sare
● piper
● 200 gr cremă de brânză
● 300 gr urdă
● 3 oua