duminică, noiembrie 17, 2024

Rețetă baclava turcească

pe

spot_img

Baclava turceasca cu nuca – Ingrediente (tava 30×28 cm)

16 foi subtiri de placinta

400 g miez de nuca macinat

250 g unt (82% grasime)

Sirop pentru baclava – Ingrediente

600 ml apa

500 g zahar tos fin

1 lamaie mica (doar zeama)

Baclava turceasca cu nuca – Mod de preparare pas cu pas

Incepem cu prepararea siropului. Acesta trebuie sa se raceasca inainte sa il turnam peste baclava.

Punem intr-o cratita apa si zaharul, pe foc mediu, si fierbem cca 15 minute. Zaharul trebuie sa fie complet topit, iar siropul sa fie bine legat.

Stingem focul, adaugam zeama de lamaie si lasam siropul sa se raceasca la temperatura camerei.

Topim untul la bain-marie si il lasam sa se raceasca pana cand este usor caldut.

Desfacem pachetul de foi de placinta. Ungem tava cu putin unt topit si adaugam prima foaie. O ungem si pe ea cu unt, apoi adaugam a doua foaie si tot asa pana cand obtinem un strat de 8 foi.

Punem nuca macinata peste primul strat format din cele 8 foi de placinta si o presam bine.

Punem peste stratul de nuca o alta foaie, o ungem bine cu unt, apoi o a doua foaie, si ea unsa cu unt, si tot asa pana obtinem stratul superior format din 8 foi, toate unse intre ele cu unt.

Asadar avem un prim strat din 8 foi, umplutura de nuca, si stratul superior format si el tot din 8 foi. Nuca poate fi macinata foarte foarte fin. Mie imi place sa simt mici bucatele de nuca in baclava.

Ungem ultima foaie cu untul ramas, apoi taiem baclavaua in cubulete mici. Fiind un dulce foarte dulce, va recomand sa taiati cubulete de maxim 4-5 cm.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C, pe a doua treapta, si coacem baclavaua cca 25 minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Scoatem tava din cuptor si turnam imediat siropul rece peste baclavaua fierbinte. Avem grija sa distribuim uniform siropul, astfel incat sa se insiropeze bine prajitura. Daca dorim, putem orna fiecare patratel de baclava cu putina nuca macinata sau fistic macinat.

Lasam minunata noastra baclava cu nuca sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, o acoperim cu folie de aluminiu si o punem in frigider pana a doua zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Street FOOD Festival Iași 2022

Iași, here we come! Ne e super dor de voi și abia așteptăm să gustați și să vă bucurați de tot ce v-am pregătit.Avem...

Rețetă de pulpe de miel la cuptor în vin

Ingrediente pulpe de miel la cuptor în vin3 pulpe de miel de cca 1,4 kg am folosit pulpe de la un miel de...

Rețetă Bruschete cu roșii și usturoi

INGREDIENTE bruchete cu rosii și usturoio bagheta4 rosii1/2 ceapa rosieun catel de usturoio mana frunze de busuioc1 lingurita oregano2 linguri ulei de maslinesarepiperMOD DE...
spot_img

,Fata din vis”, in luna februarie la Iași

În acest an se împlinesc 40 de ani de...

Victorie pentru ieșeni, astăzi în Consiliul Local

O victorie pentru ieșeni astăzi în Consiliul Local! Amendamentul consilierilor...

Program cinema Ateneu 28 – 30 Septembrie

Descoperă filmele de la finalul acestei luni: ▪️ Documentarul Delta...

Lavanda Fest ajunge din nou la Iași!

Lavanda Fest ajunge din nou la Iași! Vrem să mai...