Acasă Lifestyle Retete culinare Rețetă de pară în vin cu înghețată

Rețetă de pară în vin cu înghețată

0
Rețetă de pară în vin cu înghețată

ingrediente pentru pară în vin:

6 pere medii, moi

1 l vin roșu dulce

200g zahăr

1/2 anason stelat

4-5 cuișoare

2 lingurițe scorțișoară (sau 3-4 batoane)

sos de vin:

1 lingură amidon alimentar

1 lingură zahăr (Opțional)

clătite:

250 ml lapte

1 ou

1 lingura zahăr

puțin rom

un praf de sare

făină cât cuprinde aluatul

ulei pentru uns tigaia de clătită

topping: înghețată cu nuci

Se amestecă într-o oală vinul, zahărul, aromele, se adaugă perele, o farfuriuța deasupra care are rolul să țină perele în lichid (altfel ele se ridică la suprafața). Se fierb timp de 30-40 min și se lasă la răcit în vinul în care au fiert.

Pentru sosul de vin se folosesc 300 ml din vinul în care au fiert perele. Strecurăm, adaugăm zahărul și amidonul, punem pe foc și dăm într-un clocot. Se dă deoparte și se răcește.

Pentru clătite se amestecă ingredientele, iar faina se adaugă, în ploaie, până ce compoziția devine ca o smântâna de gătit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.