ingrediente pentru pară în vin:
6 pere medii, moi
1 l vin roșu dulce
200g zahăr
1/2 anason stelat
4-5 cuișoare
2 lingurițe scorțișoară (sau 3-4 batoane)
sos de vin:
1 lingură amidon alimentar
1 lingură zahăr (Opțional)
clătite:
250 ml lapte
1 ou
1 lingura zahăr
puțin rom
un praf de sare
făină cât cuprinde aluatul
ulei pentru uns tigaia de clătită
topping: înghețată cu nuci
Se amestecă într-o oală vinul, zahărul, aromele, se adaugă perele, o farfuriuța deasupra care are rolul să țină perele în lichid (altfel ele se ridică la suprafața). Se fierb timp de 30-40 min și se lasă la răcit în vinul în care au fiert.
Pentru sosul de vin se folosesc 300 ml din vinul în care au fiert perele. Strecurăm, adaugăm zahărul și amidonul, punem pe foc și dăm într-un clocot. Se dă deoparte și se răcește.
Pentru clătite se amestecă ingredientele, iar faina se adaugă, în ploaie, până ce compoziția devine ca o smântâna de gătit.