Acasă Lifestyle Retete culinare Rețetă de profiterol

Rețetă de profiterol

0
Rețetă de profiterol

INGREDIENTE PENTRU COJILE DE PROFITEROL

250 ml apă

75 g unt

160 g făină

4 oua

un praf sare

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE VANILIE

500 ml lapte integral

4 gălbenușuri

170 g zahăr

3 linguri făină

un praf sare

INGREDIENTE PENTRU GANACHE

200 g ciocolată neagră

150 ml smântână pentru frișcă

2 linguri unt

MOD DE PREPARARE:

Prepararea cojilor de profiterol

Topește untul în apă la foc mediu, adăugând un praf de sare. Adaugă făina și amestecă energic, până când aluatul se adună și se desprinde de margini. Mai lasă cratița pe foc un minut, timp în care continuă să amesteci.

Lasă aluatul să se răcească puțin, apoi bate-l cu mixerul și adaugă ouăle pe rând, mixând după fiecare. Când obții un aluat lipicios și omogen, pune-l într-un pos.

Pe tava tapetată cu foaie de copt formează cojile de profiterol, rotunde și de 3-4 cm diametrul. Dă tava la cuptor pentru 20-25 minute la foc mare (200 grade), sau până se rumenesc și devin crocante. Dacă le scoți și nu sunt încă crocante, cojile se vor lăsa.

Prepararea cremei de vanilie

Bate gălbenușurile cu zahărul până ce crema se deschide la culoare, apoi adăugă faina și praful de sare. Separat, pune laptele la fiert cu esența/semințele de la o păstaie de vanilie. Toarnă laptele puțin câte puțin peste gălbenușuri și amestecă energic.

Adu toată crema de vanilie înapoi în cratiță și las-o la foc mic, amestecând continuu, până ce se îngroașă. Acoperă crema cu o folie de plastic (care să intre în contact cu crema) și las-o să se răcească. Umple cojile de profiterol cu crema de vanilie folosind un pos.

Prepararea ganache-ului de ciocolata

Topește ciocolata la bain marie cu untul și smântână pentru frișcă. Alternativ, poti pune ingredientele la microunde în serii de 30 de secunde, amestecând după fiecare încălzire.

Ganache-ul e gata când ai obținut o consistență omogenă și lucioasă. Trece profiterolul prin glazura de ciocolată, apoi lasă-l la rece pentru minim o ora înainte de servire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.