Dorada proaspata se gaseste in multe supermarketuri, expusa pe fulgi de gheata sau gata ambalata in caserole.
Ingrediente
1 dorada de cca. 400 g
1 lingura ulei de masline
sare, piper negru macinat
cateva felii de lamaie
2-3 frunze de busuioc proaspat (sau putin busuioc uscat)
2 catei de usturoi feliati subtire
In plus:
salata pentru garnitura
Feliaza o jumatate de lamaie, curata 2 catei de usturoi si feliazai si pe ei. Am rupt cateva frunze de busuioc din ghiveci. Am stropit interiorul doradei cu putin ulei de masline si am umplut cavitatea cu 3 jumatati de felie de lamaie, 2 frunze de busuioc si cateva felii de usturoi. Ce aroma placuta are combinatia aceasta! Am ales-o tocmai pentru ca e mediteraneeana, toate aceste elemente regasindu-se si in zona de provenienta a pestelui.
Am pus 3 felii de lamaie si deasupra si cateva feliute de usturoi. Am stropit pestele si la exterior cu ulei de masline.