INGREDIENTE pentru Plăcinta cu fructe
250 g faina
12 linguri ulei
12 linguri apa
1/2 pliculet praf de copt
un praf sare
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA
450 g cirese congelate
2 linguri zahar
cateva picaturi esenta migdale
INGREDIENTE PENTRU SERVIT
zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
Fructele se lasa sa se decongeleze si sa se scurga foarte bine si apoi, fie se toaca marunt la cutit, fie se maruntesc la mixer si se amesteca cu zaharul.
Pentru aluat, faina se amesteca cu sarea si praful de copt.
Se toarna apa si uleiul peste faina, se amesteca si se framanta 10 minute, adaugand la nevoie mai multa faina daca aluatul nu se desprinde de mana.
Se imparte aluatul in doua, o foaie se intinde in tava de copt unsa si tapetata cu hartie, se asaza umplutura de fructe amestecata cu esenta de migdale, se asaza a doua foaie si se coace 30 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava, se taie si se serveste cu zahar pudra.