Ingrediente prăjitură cu buzunare
Blat : 300 gr făină, 4 ouă, 125 ml ulei, 200 gr zahăr, 30 gr cacao, 250 ml lapte, o linguriţă praf de copt, o fiolă esenţă de vanilie, un praf de sare.
Ingrediente pentru budinca de vanilie : două plicuri praf de budincă de vanilie, 750 ml suc de portocale fără acid, 50gr zahăr.
Ingrediente pentru glazură : Un plic cu budincă de ciocolată si 100g ciocolată cu lapte
Mod de preparare :Prepararea aluatului .Se cerne făina împreună cu cacaua, se adaugă praful de copt, zahărul , sarea , esenţa de vanilie, ouăle bătute, laptele şi uleiul. Se amestecă foarte bine ingredientele până obţinem o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de 20/30 cm,tapetată cu hârtie de copt si se da la copt in cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru circa 35-40 de minute . După ce este copt se scoate blatul din cuptor si se lasa să se răcească.
Se formează buzunarele prăjiturii, se poate folosii o ustensilă de scos cotorul merelor, sau o teavă mai mică . Folosind aceste ustensile veti scoate doapte din prăjitură, iar golurile rămase se vor fi umplute cu budinca de portocale.