Acasă Lifestyle Retete culinare Rețetă prăjitură Fanta

Rețetă prăjitură Fanta

0
Rețetă prăjitură Fanta

Ingrediente prăjitură Fanta

Blat:

6 oua

6 linguri zahar

4 linguri faina

2 linguri cacao

100 ml ulei

1 plic praf de copt

un praf de sare

Crema:

500 g branza de vaci

200 g unt 82% grasime

200 g zahar pudra

o fiola esenta de vanilie

Glazura:

2 plicuri budinca de vanilie

800 ml Fanta

5 linguri zahar

Blat:  Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit

 

Crema: Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta de vanilie si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.