Ingrediente salam de biscuiți
1 kg biscuiți
400 ml apă
300 g margarină post
200 g stafide
rahat
nucă măcinată
200 g zahăr
4 linguri cacao
nucă cocos
esența rom
Într-o oală încălzește apa, adaugă margarina tăiată bucăți și las-o la foc mic până se topește.
Apoi adăugă zahărul amestecând până se topește, cacaoa și lasă până fierbe, apoi oprește focul.
Adaugă stafidele, esența rom, rahatul, nucă și amestecă, apoi lasă să se răcorească 5 minute.
Peste biscuiții zdrobiți toarnă compoziția obținută și amestecă cu lingura foarte bine, apoi lasă vreo 10 minute să se răcească.
Întinde pe masă o folie de plastic sau aluminiu, presară nuca de cocos, toarnă compoziția de biscuiți și formează ruloul. Dă-i forma de salam și pe deasupra presară nuca de cocos, împachetează și rulează strâns.
Lasă la frigider câteva ore, până se întărește.