Acasă Lifestyle Retete culinare Rețetă tartă cu vișine

Rețetă tartă cu vișine

0
Rețetă tartă cu vișine

Ingrediente pentru tarta cu vișine

8 oua

200 g zahar

50 ml de ulei

250 g faina

zahar vanilat

coaja de lamaie

un praf de sare

1 kg de visine

Modul de preparare este descris mai jos.

Se spala visinele, se curata de samburi si se lasa la scurs. Se bat bine albusurile spuma tare, se adauga apoi zaharul si se bate in continuare pana ce se obtine o spuma tare, densa si lucioasa (daca intorci castronul deasupra capului sa nu-ti curga spuma in cap). Se adauga treptat galbenusurile, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Apoi se pune mixerul pe turatie mai mica si se adauga treptat jumatate din faina, uleiul si apoi cealalta jumatate de faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul. Tava mea are dimensiunile de 42 x 30 cm.

Visinele care s-au scurs se adauga peste aluat bucata cu bucata. Unele se „arunca” mai de sus, pentru a ajunge mai adanc in aluat si altele mai de jos, pentru a ramane la suprafata. Astfel vom avea visine in toata grosimea prajiturii.

Prajitura se coace 25 minute la 180°C

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.