duminică, noiembrie 17, 2024

Rețetă tort Pavlova

pe

spot_img

Pavlova este mai mult decât un tort. E un desert care pare în întregime alcătuit din spumă, ușor ca pana și întotdeauna asortat cu fructe proaspete. Clasicii acestui desert spun că un Tort Pavlova „are exteriorul din mering crocant și interiorul de spumă, acoperită cu frișcă”.

Ingrediente

4 albușuri proaspete

1 priză de sare extrafină

160 de grame de zahăr tos fin

1 plic de zahar vanilat sau 1 linguriță de extract de vanilie

2 linguri de oțet de 9 grade

20 de grame de amidon de porumb

700 gr smântână pentru frișcă

2 linguri de zahăr pudră vanilat

fructe (căpșuni și kiwi, piersici, zmeură, portocale etc.)

opțional, un sos de fructe

Mod de preparare

1. Se pornește cuptorul și se încinge la 120 de grade Celsius. Albușurile se bat spumă cu sarea, până se întăresc și cresc în volum ca zăpada. Se adaugă zahărul tos treptat, în timp ce se bate în continuare cu mixerul la viteză mare; dacă folosiți zahăr vanilat, se adaugă tot acum, extractul de vanilie, în schimb, se pune la final. Se adaugă oțetul și se bate până când cristalele de zahăr nu se mai simt deloc atunci când luăm între police și arătător o cantitate mică de spumă și frecăm ușor. Se adaugă amidonul și se incorporează în spuma de albușuri bătând 10-20 de secunde cu mixerul la viteză mare. Trebuie să se obțină o bezea fermă și lucioasă.

2. Așezați în tava cuptorul o coală de hârtie de copt și trasați un cerc cu diametrul de 22-26 cm. pe partea mată a hârtiei. Întoarceți coala de hârtie cu partea lucioasă în sus și, cu ajutorul spatulei, distribuiți bezeaua în interiorul cercului. Trebuie să țineți cont că dacă veți forma un cerc cu diametrul mai mic, veți obține o bezea mai înaltă, dar se va și coace ceva mai greu.

3. Se dă bezeaua la cuptorul preîncins la 120 de grade Celsius. Se poate porni ventilația, ajută mult la uscarea bezelei. Blatul este gata atunci când se desprinde cu ușurință de pe hârtia de copt și asta durează cam 1:30 ore. Se lasă blatul să se răcească bine, bine de tot și dacă va crăpa unde și unde, nu e niciun bai, oricum se va acoperi cu frișca bătută.

4. Smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece atunci când o batem, cel mai bine este să stea la frigider peste noapte. E nevoie de o smântână cu conținut de minimum 32% grăsime. Se bate smântâna pentru frișcă rece până când începe să formeze creste la suprafață apoi se adaugă zahărul pudră vanilat și se bate în continuare până se întărește bine. După ce s-a întărit, nu batem în continuare pentru că există riscul să se separe frișca în unt și zer. Frișca bătută se distribuie într-un strat uniform deasupra blatului de bezea și se dă la rece imediat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Street FOOD Festival Iași 2022

Iași, here we come! Ne e super dor de voi și abia așteptăm să gustați și să vă bucurați de tot ce v-am pregătit.Avem...

Rețetă de pulpe de miel la cuptor în vin

Ingrediente pulpe de miel la cuptor în vin3 pulpe de miel de cca 1,4 kg am folosit pulpe de la un miel de...

Rețetă Bruschete cu roșii și usturoi

INGREDIENTE bruchete cu rosii și usturoio bagheta4 rosii1/2 ceapa rosieun catel de usturoio mana frunze de busuioc1 lingurita oregano2 linguri ulei de maslinesarepiperMOD DE...
spot_img

,Fata din vis”, in luna februarie la Iași

În acest an se împlinesc 40 de ani de...

Victorie pentru ieșeni, astăzi în Consiliul Local

O victorie pentru ieșeni astăzi în Consiliul Local! Amendamentul consilierilor...

Program cinema Ateneu 28 – 30 Septembrie

Descoperă filmele de la finalul acestei luni: ▪️ Documentarul Delta...

Lavanda Fest ajunge din nou la Iași!

Lavanda Fest ajunge din nou la Iași! Vrem să mai...